Vassa eggen

Delar med mig av ännu ett tips vart man kan gå när orken inte finns att laga själv hemma, eller när man har ett festligt tillfälle. Finns säkert fler anledningar till att gå ut och äta på restaurang men en av mina bättre är att det ibland är skönt att förgylla tillvaron med bra mat och dryck på en bra restaurang tillsammans i goda vänners sällskap.

 

Vassa eggen

Vassa Eggen

Vassa eggen i Stockholm var länge känd som en restaurang av det lite lyxigare slaget där man kunde hitta alla möjliga delikatesser och lockade många från stockholmseliten innan man sadlade om i slutet på 2000 talet till ett steakhouse. Den anrika och legendariska stämpeln hänger dock kvar över vassa eggen och baren och restaurangen är fortfarande ett vattenhål för många stockholmare som gärna spenderar sin tid omkring Stureplan. För den som älskar kött är vassa eggen ett bra val med sitt fokus på grill och förmågan att få ut det bästa av köttet och det finns ett stort utbud av olika lockande rätter på menyn, självklart erbjuds inte bara kött och det finns även en del njutbara vegetariska och fiskrätter på menyn. Maten är skapad av dom bästa råvarorna och restaurangen är populär både bland par och större sällskap med sin avslappnande New York loungestil. Det finns även en cocktailbar som är ett populärt tillhåll för många efter arbetet och på sommaren kan man även sitta utomhus vilket jag personligen tycker mer om. För gäster utanför Stockholm så finns i samma byggnad ett hotell, Elite Plaza som samarbetar med restaurangen och bland annat avnjuts frukosten just på restaurangen för hotellgästerna

Vassa Eggen

Mina personliga upplevelser av maten och restaurangen är att det erbjuds bra mat med lagom stora portioner, prisnivån är som på många av restaurangerna i Stockholm på den lite högre nivån men med fullt hus vanligtvis så är det inget som hindrar stockholmare och turister att samlas här och med fördel kan det vara bra att boka bord i förväg om man inte vill vänta i baren allt för länge. Vassa eggen har allt som oftast olika temaveckor som till exempel Mardigras där det kan erbjudas lite annorlunda rätter eller så bjuder man in en populär restaurang från förorten som till exempel det arroganta svinet från Jordbro som har som specialitet Texas BBQ och enligt vad jag hört  både från bekanta och experter så omnämns denna krog med superlativ och för en köttälskare som jag är det ett måste att ta sig till vassa eggen när den denna restaurang står för utbudet med vad många säger Sveriges bästa Texas BBQ kött. Oavsett om det är en temavecka eller bara det vanliga utbudet som står på menyn så tycker jag att ett besök här är väl värt pengarna och en bra start på en kväll ute med goda vänner och bekanta så om ni befinner er i Stockholm och i närheten av Stureplan och har ett sug efter en saftig kötträtt så tveka inte att prova på en av stadens klassiska restauranger.