Meet oss vid Jernbruket – Göteborg

I den förra bloggen tog jag mig friheten att dela med mig av ett par restaurangtips som kan vara bra att ha när man inte är sugen på att laga till något gott hemma men eftersom båda tipsen var för dom inom Stockholmsområdet så kommer jag nu även dela med mig av ett par tips inom Göteborgområdet.

Meet oss vid Jernbruket – Göteborg

Jernbruket i Floda

Jag fick tidigare under året möjligheten att prova på denna restaurang som ligger norr om Göteborg när ett par av mina vänner tog med mig hit och jag kan säga att jag blev positivt överraskad. Restaurangen har som inriktning på grillat med lokala råvaror från hav, skog och land och menyn baseras på dom lokala råvaror som finns tillgängligt för tillfället och efter vad jag förstod så har dom efter att dom öppnade 2015 blivit riktigt populära och omnämnda som en av dom bästa köttrestaurangerna i området. Hela konceptet med en stor vedgrill inne i den mysiga lokalen med det lokala djuret som en smaksättare och fullt med färgrika grönsaker på tallriken tillsammans med något gott att dricka, fanns en del lokala ölsorter gjorde i alla fall att jag blev imponerad och helnöjd. Hela tankesättet med bra lokala råvaror ligger enligt mig helt rätt i tiden då det är trendigt med ett bra hållbart miljötänk och inte blev hela upplevelsen sämre av att jag fick dela denna upplevelse i sällskap med några goda vänner. Enda nackdelen som jag kan komma på är avståndet till Göteborg, drygt 30km, samt öppettiderna torsdag till lördag vilket gör att det krävs lite mer framförhållning än när man går till den lokala pizzan.

Jernbruket i Floda

Meet

När jag har varit i Göteborg och inte har så mycket tid över har jag ofta gått just till Meet eftersom det ligger bra till inte så långt från svenska mässan och Scandinavium. Restaurangen är kanske lite väl grabbig i inredningen för att passa alla men maten går knappast att klaga på om man som jag gärna tar sig an en fin köttbit med bra tillbehör till. En av mina favoriter där är det mycket omtalade Wagyuköttet eller Kobebiffen som den också kallas efter sitt ursprung från Japan, köttet från dessa kossor är mycket saftigt och om det beror på att kossorna får dricka sake och öl som det sägs vet jag inte men tydligen hjälper det korna med aptiten. En annan sak jag gillar med stället är att jag själv kan sätta ihop min meny utifrån vad jag är sugen på för tillfället så sallad, såser, bakad potatis eller pommes frites med mera bara att vraka och välja vilket ungefär är som att laga mat hemma men med den stora skillnaden att dom som tillagar maten här är något bättre på det än vad jag är. Meet har under flera år blivit omnämnda som en av dom fem bästa restaurangerna i Sverige i kategorin kött och håller en hög och jämn kvalitet med en bra service från personalen som gör att jag mer än gärna återvänder när möjligheter ges.