Malmö tips på restauranger

Jag reser en hel del både i jobb och privat och det blir lätt hänt att det varken finns möjlighet eller lust att laga till något snabbt och gott själv under dessa resor och därför letar jag gärna upp någon bra restaurang. I tidigare blogginlägg delade jag med mig av en del av dom som jag hittat i huvudstaden och Göteborg och för att göra det lite mer rättvist får ni i detta inlägg även ta del av några bra tips i Malmö.

Malmö tips på restauranger

Bastard

Malmö har ett ganska bra utbud av restauranger mitt i Centrum och en av dom är trots detta lite underliga namnet som kanske inte får en att tänka direkt på mat, Bastard som ligger i den gamla stadsdelen på Mäster Johansgatan. Inredningen ger en rustik men varm känsla och en sak som jag verkligen gillar är att köket ligger mitt i rummet så jag kan följa kockarna när dom tillagar maten vilket bara det i sig kan vara en upplevelse. Menyn består i mångt och mycket av olika varianter av kött och kan vid den första anblicken se skräckinjagande ut då man här hittar rätter som grishuvud, griskind eller oxsvans med mera. Det finns ett helhetstänkande här där tanken är att allt ska tas tillvara på djuret och från lokala producenter vilket är en bra tanke om man tycker ekologiskt är rätt väg att gå och menyn ändras varje dag utifrån dom råvaror som finns tillgängliga för tillfället vilket jag personligen uppskattar då jag får prova på något nytt nästan varje gång. Enda tipset jag har är låt er inte skrämmas av dom lite annorlunda ingredienserna då maten som ni får på tallriken är i alla fall i mitt fall alltid på en hög nivå med smakupplevelser som jag inte kan få hemma.

Bastard

En annan av mina favoriter i Malmö är Texas Longhorn som ligger på kanalplan och framförallt gillar jag här inredningen som påminner mig om den gamla klassiska västern med svängdörrar till toaletterna och tjurhorn på väggen. Maten är klart godkänd utan att glänsa allt för mycket och utan några större överraskningar, till Texas Longhorn går man hel enkelt för att man är sugen på en köttbit som är bättre än MC och i en snyggare miljö. En liten udda grej för den som vill slå rekord är att man kan här få sitt namn på en lista precis vid ingången om man beställer in ett kilo ryggbiff och äter upp det inom en viss tid. Enligt mig förtar det lite grann nöjet med mat som ska avnjutas i lugn och ro men vad gör inte folk för att bli ihågkomna. Allt handlar inte bara om kött här utan det finns även vegetariska alternativ samt texmexrätter som till exempel nachos, fajitas och guacamole så alla kan bli nöjda. Letar man något säkert matval där man vet vad man får så är Texas Longhorn ett bra val, letar man något som kan överraska en så tycker jag nog att Bastard är det bättre och roligare alternativet.