Grill-Stockholm

I denna blogg har vi skrivit en hel del om olika maträtter och olika metoder för att tillaga mat och visst kan det ibland vara kul och spännande att prova på att laga både gamla och nya maträtter hemma men ibland slår tröttheten och det stereotypa in och fantasin är som bortblåst, när det sker kan det vara skönt att bara klä på sig och ta sig till en restaurang och slippa laga själv. Därför delar jag med mig av ett par tips vart man kan gå.

Grill-Stockholm

Grill

På Drottninggatan mitt i Stockholm byggdes en restaurang i en före detta möbelbutik år 2003 och den fick namnet grill vilket klart beskriver vilken inriktning denna restaurang har och efter mer än 15 år så har denna restaurang blivit som dom själva säger en institution både bland stockholmarna och gäster från alla möjliga delar av världen. Förutom att maten som serveras är grillad på alla möjliga sätt är restaurangen även känd för sin inredning.

Grill

Med flera olika miljöer där inredningen består av flera olika rum inredda som till exempel orientexpressen eller Carl Larsson får man bli en del av världshistorien när man får sin grillade maträtt på bordet vilket jag personligen tycker känns lockande och spännande och denna inredning byter skepnad med jämna mellanrum vilket gör att som besökare kan miljön både kännas ny och fräsch vid varje besök. Detta gör att vid besöket på grill kan det kännas som man kommer till en ny restaurang och att miljön och atmosfären för ägarna bakom restaurangen är viktig för att vi som gäster ska känna oss nöjda går inte att ta miste på med dessa variationer i inredningen och förhoppningsvis ska deras mål att vi som nyttjar dess service ska få en oförglömlig upplevelse mitt i huvudstaden. Man kan även avnjuta ett besök i vinkällaren vilket lämpar sig kanske bäst om man vill sitta lite mer avskilt eller i större grupper med till exempel arbetskollegorna, där man med fördel kan till och med boka in så kallade vinkällarluncher där man kan välja en av dom 3 olika alternativen som finns tillhanda just för den dagen. Man använder sig av fem olika grillmetoder på restaurangen och alla rätter innehåller någonting grillat från antingen bordsgrillen, rökgrillen, vedugnen, träkolsgrillen eller rotisseriet och förutom alla olika kötträtter som finns på menyn så kan man även hitta fisk och skaldjur på menyn som ändrats utifrån dom olika säsongerna och vad som finns tillgängligt just för årstiden. Med en ambition att var i framkant när det gäller styckningsdetaljer och dom olika grillmetoderna så har man lyckats hålla sig högt uppe bland dom många olika restaurangerna i Stockholm under en lång tid vilket inte är helt lätt då utbudet i vår huvudstad är enormt och att fortfarande efter alla dessa år vara på folkets läppar kanske är det bästa betyget en restaurang kan få. Personligen kan jag varmt rekommendera restaurangen grill till alla som befinner sig närheten och framförallt kan jag rekommendera någon av deras klassiska rätter som hängt med på menyn under en lång tid som till exempel lamm asado eller Grill plate som kan avnjutas med fördel.